Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Smedensberg är beläget i ett före detta Naturreservat. De första husen byggdes 1988 när Göteborgs stads bostadsbolag fick i uppdrag att uppföra radhus och parhus (151 bostäder) i Backatorp för Brf Smedensberg. Varje hus disponerar, förutom ett förråd, ett eget garage eller carport.

Den unika arkitekturen har fått utmärkelse och när område blev färdigställt 1989 blev det föremål för många studiebesök. Området dokumenterades med en fotoutställning på Landvetter flygplats 1990 som ett exempel på föredömlig arkitektur, planering och utformning.

Brf Smedensberg ligger i Backatorp omgiven av skog och strövområden. På bekvämt avstånd finns Selma Lagerlöfs Torg med butiker, banker, bibliotek, kulturhus, vårdcentral, BVC, skolor m.m. samt köpcentrumet Bäckerbol.
I närområdet finns två golfklubbar - Albatross golfklubb och St. Jörgens golfklubb.

Centrala Göteborg ligger endast 11 km från Backatorp och kan enkelt nås med såväl buss, bil eller cykel.

I Backatorp finner du också en sporthall fylld med aktiviteter, friskola årskurs 1-6 samt ett kommunalt "dagis". Genom Backatorp slingrar sig ett motionsstråk - "Hälsans stig".

I föreningens lokaler finner du bastu och träningslokal till disponering för Smedensbergs medlemmar. Dessutom har medlemmar tillgång till lokaler som kan hyras för kalas, bjudningar, familjehögtider m.m.

2 ggr varje år anordnas föreningsdagar då vi gemensamt gör det fint i området och avslutar arbetsdagen med kaffe och korvgrillning. Ibland anordnas även pubkvällar för medlemmarna.

Producerad av Chillicon